Jääsauna 52

TALVI 2021 

ETELÄPUISTO, TAMPERE

Jääsauna rakennettiin Tampereen Eteläpuistoon. Se oli jäätävä, aivan kuten kuvasta näkee.
Jääsauna rakennettiin Tampereen Eteläpuistoon. Se oli jäätävä, aivan kuten kuvasta näkee.Jääsauna 52 oli meidän porukan ensimmäinen kosketus erikoissaunoihin.  

Jääsauna-projekti sai alkunsa tammikuussa 2021, kun mietittiin porukalla mitä voitaisiin tehdä. Halusimme tekemistä jatkuvan etäkoulun rinnalle. Ensimmäinen ideamme oli lähteä rakentamaan saunalauttaa. Monien mutkien kautta keskustelut päätyivät jääsaunaan. Ajatus jääsaunasta kuulosti niin hullulta, että se oli toteutettava.

Helmikuussa (3.2) Tampereen Eteläpuistossa sahattiinkin jo ensimmäiset jääharkot. Jääsaunaa lähdettiin rakentamaan mentaliteetilla; 

"Pari päivää töitä, ja sitten pojat saunotaan!"

Muutaman päivän luultu projekti muuttuikin kahdeksan päivän urakaksi. 15 tuntiset työpäivät ja 140 jääharkkoa myöhemmin sauna oli valmis. Kokonaismassaa saunalle kertyi 7000kg - kaikki käsin sahattuina ja rakennettuina. 

Jääsaunan tarkoitus oli alun perin tuoda iloa etäkouluarkeemme. Jo muutaman rakennuspäivän jälkeen sauna alkoi saamaan runsaasti huomiota. Saimme jatkuvasti kyselyitä ohikulkevilta ihmisiltä. 

- "Pääseekö tota testaamaan?"

Siitä syntyi idea avata sauna myös yleiseen käyttöön. 


KUVA: Juha Veli Jokinen, LEHTIKUVA
KUVA: Juha Veli Jokinen, LEHTIKUVA


Lopulta sauna suli, mutta meille jäi intohimo erikoissaunoihin. Huomasimme toden teolla, miksi Suomessa ollaan niin ylpeitä saunakulttuuristamme. Tämän johdosta lähdimme miettimään miten voisimme uudistaa ja kehittää tätä kulttuuria jopa niin, että jokaisessa maailman nurkassa ymmärrettäisiin tämä upea suomalainen luomus.
"Räikkä pyörii ja jengi viihtyy"

Tästä lauseesta muodostui projektin slogan, jonka voimalla jaksettiin painaa pitkääkin päivää.KUVA: Visit Tampere
KUVA: Visit Tampere