Rauhaniemi

 TALVI 2022

RAUHANIEMI, TAMPERE

Jääsauna


Suomen suurin jääsauna!

Edellisestä vuodesta viisaampana vuonna 2022 halusimme rakentaa jääsaunan hieman parempaan versioon itsestään. Sijainniksi kohdistui tällä kertaa Tampereen Rauhaniemi, joka on jo vuonna 1929 rakennettu kansankylpylä, jossa on ennestään jo avanto ja kaksi yleistä saunaa.

Halusimme uudesta jääsaunasta tilavamman, jotta saunaan mahtuisi isompikin porukka kerralla. Tämän ratkaisimme asettelemalla kiukaan saunan keskelle, niin että lauteet kiertävät saunan ympäri. Projektin valmistuttua huomasimme, että lauteilla oli sen verran tilaa, että isompaa jääsaunaa saa hakea!

Yhteistyön voimalla!

Tämäkin sauna on toteutettu vahvasti yhteistyön lomassa. Mukana rakentamassa on ollut mm. Ikurin Jääveistäjät. Kiukaiden osalta mukaan lähti jälleen kerran ystävämme Narvi Oy:n. Lautatavaran puolestaan toimitti Lauta.fi ja jääsauna on valaistiin Suomen Jouluvalo Oy toimesta. Työkalujen käytön koko paletin kasaan laittamiseen mahdollisti Toolsilta ja erityisesti Milwaukeen työkalut on ollut meillä kovassa käytössä jo kesän saunakeitaalta lähtien. 

Hyvällä porukalla on ilo tehdä hommia!

ErikoissaunatToimme kansankylpyläämme rinnalle myös muutaman erikoissaunan piristämään perinteitä ja mahdollistamaan uusia elämyksiä. Erikoissaunat on rakentanut Erikoistyöt Lehtinen Oy.


Tervasauna


Tervasauna on idyllinen ja pieni tervatynnyri. Saunan nimi, sekä sen tuoksu tulee tervatusta ulkokuoresta. Sauna on rakennettu ilman minkäänlaisia keinotekoisia liima-aineita tai eristyksiä. Sen valmistamisessa on siis käytetty puuta, rautaa ja muita luonnon läheisiä rakennusmateriaaleja. Löylyn aromi on aitoa tervaa ja saa käyttäjänsä suomalaiseen saunahurmioon.

(4 hlö)

Hamppusauna


Myös hamppusauna on rakennettu tervasaunan tavoin, eli kunnioittaen luonnonmateriaaleja. Hamppusaunasta erityisen tekee saunan hengittävä runko (normaalien ilma räppänöiden sijasta). Tämän "menninkäismökin" runko on siis eristetty hamppukuidulla, joka pitää lämmön sisällään. Tämä luo siis saunaan erityisen hapekkaan ja pehmeän löylyn. Täällä voit aidosta rentoutua ja nauttia pitkiäkin aikoja kerrallaan!

(6 hlö)

Hirsisauna


Hirsisaunassa on yhdistetty perinteiseen hirsirakentamiseen monia luovia ratkaisuja ja annettukin mielikuvituksen lentää.

Sauna on saanut syntynsä kysymyksestä: "Miten voisimme yhdistää saunan ja veden?". Sen löylyissä tuntuu, kuin olisi sukeltanut aivan omaan maagiseen maailmaan. Sauna valaistuu uima-altaan läpi ja valon heijastus tuo ihmeellisen tunnelmaa sisälle käydessä. Tämän lisäksi (kesällä) altaaseen pääsee tietenkin myös virkistäytymään kattoterassin kautta!

(6-8 hlö)

Rauhanniemien saunafiiliksiä 2022


Kuvat: Merilla Photo